Dijital Baskı Süreç Sınıflandırması

July 27, 2021
hakkında en son şirket haberleri Dijital Baskı Süreç Sınıflandırması

Baskı Yöntemine Göre Sınıflandırılmış
1.Termal transfer yöntemi:
Termal transfer baskı, gelişmekte olan bir baskı işlemidir.Termal transfer baskı önce mürekkebi kağıda (kaplanmış) basar ve ardından kağıt üzerindeki deseni tekstile aktarmak için termal transfer baskı makinelerini kullanır.
Proses baskı yöntemi iki kısma ayrılır: transfer film baskısı ve transfer işleme:
Transfer film baskısı, nokta baskıyı (300 dpi'ye kadar çözünürlük) benimser ve desen önceden filmin yüzeyine basılır.Basılı desen zengin katmanlara, parlak renklere, sürekli değişen, küçük renk farklılıklarına, iyi tekrarlanabilirliğe sahiptir ve tasarımcının gereksinimlerini karşılayabilir ve seri üretime uygundur.
Transfer işlemi, transfer filmi üzerindeki enfes desenleri bir ısı transfer makinesi (ısı ve basınç) vasıtasıyla ürünün yüzeyine aktarır.Mürekkep tabakası, ürünün kalitesini büyük ölçüde artıran canlı ve güzel olan kalıplamadan sonra ürün yüzeyi ile entegre edilmiştir.
Fedar FD61915E, dijital baskı makinesinde en iyisidir: termal transfer baskı teknolojisini benimser.610 m2/sa baskı yapabilen 15 Epson I3200-A1 yazıcı kafası ile donatılmıştır ve platform doğruluk hatası 5 ipliktir.Ultra yüksek yoğunluklu mürekkep ve 31 gram kağıt kullanılması, maliyetlerden daha da fazla tasarruf sağlar.Büyük ölçekli dijital baskı işleme fabrikalarının çoğunluğu tarafından tercih edilmektedir.

2.Dijital Doğrudan Enjeksiyon Baskı:
Dijital direkt enjeksiyonlu baskı, reaktif, asidik, boya ve dispersif mürekkepler için uygundur.Dijital direkt enjeksiyon baskı, boyutlandırılan yarı mamul tekstiller üzerine doğrudan baskı işlemidir.

3.Soğuk Transfer Yöntemi:
Termal transfer gibi, önce mürekkebi kağıda basmak ve ardından desen transferini gerçekleştirmek için kağıdı ve kumaşı kabartmak için özel makineler kullanmak gerekir.Kabartmalı kumaşın iki işleme yöntemi vardır, biri geleneksel buharlama, yıkama, ayarlama ve diğer geleneksel işlemlerdir;diğeri ise soğuk reaktör kimyasal reaksiyon işlemi ve fiksasyonudur (kumaşın önceden kimyasal olarak işlenmesi gerekir).

Boyalara ve İşlemlere Göre Sınıflandırılmış
1. Merkezi Olmayan Dijital Baskı:
Şu anda, baskı mürekkeplerinin %50'sinden fazlası, polyester elyaflar ve diğer kimyasal elyaf kumaşlar üzerine baskı yapmak için kullanılan dispers boya mürekkepleridir;dispers boyalar, suda çözünürlüğü düşük bir türdür ve baskı sırasında esas olarak dispersanların yardımıyla suda dağılır.Durumda var olan iyonik olmayan boyalar.

2.Reaktif Dijital Baskı:
Reaktif boya mürekkebi yaklaşık %29'unu oluşturur ve esas olarak ipek, pamuk, suni ipek ve keten kumaş baskısında kullanılır;reaktif boyalar olarak da bilinen reaktif boyalar.Bu tip boya ayırma, elyafla kimyasal olarak reaksiyona girebilen genleri içerir.Baskı sırasında boya, elyafla reaksiyona girerek, ikisi arasında bir bütün oluşturacak şekilde kovalent bir bağ oluşturarak yıkama ve sürtünmeye karşı haslığı iyileştirir.

3.Asit Dijital Baskı:
Asit boya mürekkebi küçük bir özgül ağırlığa sahiptir ve esas olarak yün, naylon, ipek ve diğer kumaşlara baskı yapmak için kullanılır.Asit boyalar, asidik ortamda basılan, yapısında asidik gruplar bulunan suda çözünür bir boya türüdür.Asit boyalar parlak renklere ve tam kromatogramlara sahiptir.Esas olarak yün, ipek ve naylonun boyanması ve basılması için kullanılır.Deri, kağıt, mürekkep vb. için de kullanılabilir.

4. Pigment Dijital Baskı
Pigment mürekkebinin kullanımı nispeten küçüktür, esas olarak boya, lateks, uv ve benzeri dahil olmak üzere %2'den azdır.

Kumaş bileşimine göre sınıflandırılır
1. Selüloz elyaf kumaş üzerine dijital baskı:
Kenevir, suni ipek (tencel, modal, bambu elyafı) vb. dahil olmak üzere pamuğa dayalı dijital baskı da dijital baskı teknolojisini kullanır;

2. Polyester kumaş üzerine dijital baskı:
Asetat elyaf için dispersiyon transfer ve direkt enjeksiyonlu dijital baskı dahil, polyester bazlı dijital baskı.

3. Poliamid elyaf kumaş dijital çiçek:
Naylon bazlı dijital baskı, esas olarak asit dijital baskı.

4. Protein elyaf kumaş dijital baskı
Dijital baskı esas olarak ipek ve yüne, esas olarak reaktif ve asit dijital baskıya dayanmaktadır.

5. Karışımlı elyaf kumaşlara dijital baskı
Polyester-pamuk, naylon-pamuk ve polyester-viskon bazlı dijital baskı, esas olarak boya dijital baskı teknolojisi kullanılarak.